• Utomhusfantasten.se
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Payson Payment with Nets
Din vildmarksbutik på nätet

Casström No 11 såg v.2

  • 499 kr
Dela
Artikelnummer: 325

Art.nr133116

Version 2 av den populära fältsågen Casström No 11 har förbättras ytterligare med en större och starkare tångekonstruktion på bladet och liten designändring av skaftet för att göra den ännu starkare och ergonomisk. Bladet har även fått en svag V-formad avfasning för att minska risken att sågen klämmer fast när man sågar i trä.

En fältsåg för snabb och effektiv sågning av bröst- & bäckenbenet på vilt vid urtagning, fungerar även bra att såga trä med, tex vid passröjning.

Sågblad 11cm (tandad längd)

Sågtänderna är slipade för snabb och effektiv sågning med tre slipfaser.
Avrundat spets på sågbladet för att minimera skador intuti djuret.
Sågbladet är tillverkat av högkvalitativt
rostfritt stål och är lätt att rengöra. Bladen är dessutom utbytbara.

Handtaget är tillverkat av stöttåligt, vattenresistent och väderbeständigt G10 glasfiberlaminat. Materialet i handtaget absorberar inte blod eller annan vätska och är väldigt starkt och hållbart samt ger ett bra grepp.

Det följer med ett kraftigt fodral i Cordura-nylon med plastinlägg som kan fästas på bältet.

Stålet som använts är utvalt och har testats nogrant för att uppfylla strikta kriterier för effektivitet, livslängd samt hygien. Stålet har härdats till ca. HRC 56-59. Stålkompositionen är enligt följande:

C Mn Cr Ni V Mo
0.80% 0.40% 13% 0.20% 0.10% 0.15%

För att byta blad,lossa på säkerhetsskuvarna från framsidan handtaget på sågen och byt blad. Notera dock att se tre skruvar som sitter närmast bladet enbart går att lossa på framsidan av handtaget (med Casström logon mot dig). Skruven som sitter längs bak på skaftet skruvas upp med två insexnycklar, en på vardera sida.